10 d’oct. 2010

Escrit sobre l'art

Pintar és d'alguna manera plasmar en una superfície blanca i plana, idees, imatges, vivències... D'alguna manera és també un viatge iniciàtic, per al qual cal preparar-se per poder assolir el terme. Cal preparar-se per tenir la justesa en l'explicació. Cal preparar-se per no caure en l'excés (pauta dèlfica). En una pintura tenim observació, estudi, investigació. La pintura és un procés d'aprenentatge. Tanmateix, si la meva pintura es mou dins d'una tradició mediterrània, és degut, sens dubte, a la fidelitat als orígens.
Per a mi no és necessari ni el trencament ni la transgressió, ni la sublimació de l'originalitat de les modes. En el món de la pintura la diversitat és una circumstància necessària. Cada pintor és una veu que hem d'escoltar, tots aposten plantejaments plàstics que innoven.
Pintar, per a mi, és una recerca del ritme, de l'harmonia, del contrapunt. Un permanent diàleg entre la natura i el meu món intern. Ara bé, no cal oblidar mai que la pintura és el resultat d'una experiència d'un procés d'aprenentatge.

Jaume Carbonell Castell
(escrit manuscrit sense datar)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada